Sednica Anketnog odborafoto FoNet Aleksandar Barda

Narodna skupština prihvatila je molbu porodica nastradalih i njihovih advokata u tragediji koja se dogodila u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ kojom su od skupštine tražili obustavljanje rada Anketnog odbora koji je trebalo da utvrdi činjenice i okolnosti koje su dovele do masakra u toj školi u Beogradu i kod Mladenovca početkom maja, u kojima je ubijeno 19 osoba.

„Narodna skupština Republike Srbije primila je 21. jula 2023. godine molbu porodica nastradalih u tragediji koja se dogodila u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i njihovih punomoćnika, kojom od Narodne skupštine Republike Srbije i narodnih poslanika traže da se obustavi bilo kakvo postupanje i rad Anketnog odbora, dok se ne okonča krivični postupak pred tužilaštvom i pred sudom. Uvažavajući sve razloge navedene u ovoj molbi, i u skladu sa stavovima poslaničkih grupa, Narodna skupština Republike Srbije prihvata ovu molbu i obustavlja dalje postupanje i rad Anketnog odbora“, navodi se u saopštenju Skupštine, a prenosi N1.

Podsetimo, punomoćnici porodica nastradalih u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar predali su danas na više adresa pisanu molbu da se obustavi rad Anketnog odbora Narodne skupštine koji ima za cilj da se utvrde činjenice koje su dovele do dva masovna ubistva početkom maja.

Molba je podneta Narodnoj skupštini, Vladi, presedniku Republike, Vrhovnom tužilaštvu, Visokom savetu tužilaštva, kao i Vrhovnom sudu Srbije.

U molbi u koju je Danas imao uvid ističe se da su potpisnici jednoglasni u stavu da postoji opravdana bojazan da bi rad Anketnog odbora u ovom trenutku mogao da ugrozi dalje neometano vođenje tužilačke istrage i krivičnog postupka, jer bi činjenice i dokazi od značaja za vođenje postupka mogli da izađu u javnost pre suđenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari