Portal Takt: Nije nas osnovalo BNV 1Foto: S. N.

Novopazarski portal Takt demantovao je, danas, jučerašnju izjavu ministra turizma i sporta Huseina Memića, da je osnivač tog medija Bošnjačko nacionalno veće (BNV).

Ministar Memić je juče na zasedanju lokalnog parlamenta, u replici odborniku SDA Sandžaka, rekao „imate Takt televiziju i vi ste je osnovali“.

Svoju tvrdnju obrazložio je tvrdnjom da je deset godina bio direktor Kulturnog centra, koji je proglašen najboljim kulturnim centrom u Srbiji, a „nikada me niko nije zvao da gostujem na toj televiziji. Nikad jedan minut, jednu sekundu nisam dobio“.

Redakcija ovog portala odbila je tvrdnje ministra Memića i nazvala ih “potpunom neistinom”.

U demantiju je navedeno da je Takt osnovala grupa mladih, nezavisnih pojedinaca bez političkih ambicija, a ne BNV i „to je lako proverljivo u Agenciji za privredne registre“.

Tvrdi se da je neistinita Memićeva izjava “da nikada nije pozvan da gostuje na Taktu” i istina je da je “bio pozvan još dok je bio director Kulturnog centra, ali je svoje gostovanje odložio dok ne realizuje nekoliko bitnih projekata o kojima bi mogao da govori u emisiji”.

Portal Takt je saopštio i da “već četiri godine rade nezavisno i slobodno, promovišu pozitivne primere i slobodu mišljenja, kreirajući nepristrasan i edukativan medijski sadržaj i dajući ljudima prostor da inspirišu druge” i da su u svom profesionalnom radu “otvoreni zas ve strane i stranke”.

Ocenili su da ponašanje ministra Memića “predstavlja jasan pokazatelj da, umesto podrške, slobodni mediji u Novom Pazaru trpe diskriminaciju i razne pritiske”.

Takt je među šest medija, u ovom gradu, čiji su urednici odbili da prime novac za sufinansiranje projekata, koji im je dodeljen na konkursu gradske uprave, zbog nepravedne i neravnomerne raspodele i favorizovanja RTV Novi Pazar.

Komisija za raspodelu sufinansirajućih sredstava, ovom portalu dodelila je 200 hiljada dinara.

Raspodela finansijskih sredstava medijima iz gradskog budžeta pominjala se i na jučerašnjem zasedanju gradskog parlamenta.

Opoziciona Stranka pravde i pomirenja (SPP) predlagala je da se u dnevni red uvrsti i poziv Gradskom veću Novog Pazara da poništi odluku o dodeli novca za podršku medijskim sadržajima i da raspiše novi konkurs.

Skupštinska većina je odbila taj i još 25 predloga opozicije o dopuni dnevnog reda, čije usaglašavanje je trajalo četiri i po sata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari