Portalu Kossev nagrada "Dušan Bogavac" 1Foto: Logo

Novinarska nagrada za etiku i hrabrost „Dušan Bogavac“ biće uručena u sredu portalu Kossev iz Kosovske Mitrovice, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Ceremonija dodele nagrade zakazana je za sredu u 12.00 u Medija centru. Žiri novinarske nagrade „Dušan Bogavac“ za etiku i hrabrost odlučio je da za 2018. godinu dobitnik bude redakcija informativnog portala Kossev iz Kosovske Mitrovice, koji je pokrenut 7. februara 2014. godine i uređuje ga organizacija Centar za razvoj zajednica.

„Tokom proteklih godina redakcija portala Kossev, uprkos svim izazovima, smetnjama i pritiscima, uspela je da odbrani principe hrabrog, časnog i nezavisnog novinarstva.

Takvim odnosom prema žurnalističkoj profesiji Kossev je stekao veliko poverenje kako lokalne zajednice, tako i čitavog regiona“, navodi se u saopštenju.

Ove godine u užem izboru za nagradu „Dušan Bogavac“ bili su: novinarke Ranka Ivanoska iz Vrbasa (VOICE), Gordana Bjeletić iz Pirota (TV N1), Tamara Grujić (RTS), redakcija portala Južne vesti iz Niša, redakcija Čačanskih novina, Novinska agencija Beta, frilenser Vladimir Kostić i kolumnista Danasa Zlatko Paković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari