Poskupljuje karta u autobusu u Novom Sadu, jedan od razloga i to što je vozačima teško da vraćaju kusur 1Foto: JGSP Novi Sad

Gradonačelnik Milan Đurić najavio je moguće poskupljenje karata u gradskom prevozu, a jedan od razloga je to što je vozačima teško da vraćaju kusur.

Na pitanje 021.rs da li se nakon poskupljenja pojedinih komunalnih usluga – od vode do odnošenja smeća – očekuje još neka korekcija cena, Đurić je naveo da je u planu samo rast cene karata u gradskom prevozu koja trenutno košta 65 dinara.

Prema objašnjenju, jedan od razloga je i taj da je vozačima teško da vraćaju kusur.

„Zasad neće biti drugih poskupljenja, a što se tiče gradskog prevoznika razmišljamo da cena karte u vozilu poskupi. Ideja je da demotivišemo građane da kupuju karte u autobusima, jer nam se vozači žale da imaju problema sa vraćanjem kusura, na šta gube vreme. Ideja je da se te karte kupuju na kioscima i naložio sam direktoru da obezbedi dodatna prodajna mesta za tu svrhu, da ne bi bilo da imamo samo dva prodajna mesta. Karta u vozilima će od tada biti skuplja“, poručio je gradonačelnik.

GSP „Novi Sad“ predložilo je da karta koja se kupuje kod vozača iznosi 100 dinara na gradskim, a 150 dinara na prigradskim linijama. Karte kupljene van autobusa zadržaće sadašnju cenu.

Iako se kao razlog za poskupljenje navode problemi vozača prilikom vraćanja kusura, treba reći da je GSP preduzeće koje godinama unazad posluje loše i u koje se „sipa“ veliki novac iz budžeta.

Samo ove godine GSP će iz budžeta dobiti 2,8 milijardi dinara, što ga čini preduzećem za koje se iz gradske kase izdvaja najviše sredstava.

Đurić je ukazao na to da su dosadašnja poskupljenja bila posledica rastom cena energenata i da su javna preduzeća tražila i do 20 odsto više cene, ali da im to nije odobreno.

Ocenjuje da firme nisu zadovoljne time koliki rast cena im je odobren, poručujući da ne može da se očekuje da građani sve plate.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari