Poslanici opozicije napustili sednicu odbora za kulturu i informisanje 1Printskrin Parlament.rs

Troje poslanika opozicije napustili su danas sednicu Odbora za kulturu i informisanje zato što su tek danas, kao dopuna dnevnog reda, dodati predlozi medijskih zakona, jer smatraju da je o tome morala da se povede ozbiljnija rasprava.

Narodne poslanice Tatjana Manojlović iz Demokratske stranke rekla je da su zakonski predlozi loši i da su stigli prekasno.

„Ova vlast želi da ukine svaku slobodnu reč, nećemo biti saučesnici u tome i ja ću napustiti ovu sednicu odbora“, rekla je Manojlović.

Predsedavajući odbora Nebojša Bakarec rekao je da nije postojala namera vlasti da sakrije raspravu o medijskim zakonima, da se znalo posle sednice vlade u petak čim su zakoni usvojeni da će danas biti na dnevnom redu, ali da su te zakone dobili tek posle 15.00 časova, pa da zato poslanicima nisu dostavljeni ranije.

Poslanica Danijela Grujić iz frupe Pravac Evropa rekla je da, ako su već hteli raspravu, prva tačka je trebalo da bude stanje u srpskom novinarstvu i izrazila žaljenje što na sednici nisu prisutni predstavnici medijskih udruženja i civilnog sektora, jer nisu ni znali da će to danas biti na dvevnom redu.

Bakarec je rekao da je od sedmoro članova iz opozicije danas na sednicu došlo troje, da mu je žao što su oni napustili sednicu, a zatim je predložio da se rasprava o zakonima vodi objedinjeno.

Na dnevni red danas su ubačeni predlozi zakona o elektronskim medijima i javnom informisanju i medijima, kao i dva sporazuma sa Turskom iz oblasti kulture, a svi bi oni trebalo da budu usvojeni na narednoj sednici Skupštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari