Posle 11 godina Sajam automobila u Nišu neće biti održan 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković (Ilustracija)

Dvanaesti Sajam automobila u Nišu neće biti održan jer je cena zakupa sportske hale „Čair“ duplurana u odnosu na prethodne godine, potvrdio je danas Oliver Paunović, direktor niškog Sajma automobila i njegov idejni tvorac.

– Kada je auto industrija u velikoj krizi, a i sami ne znamo šta će biti sutra, cena hale Čair prema sajmu automobila u Nišu povećana je za 115 posto. Sa druge strane, prvi put ove godine izostala je i podrška Grada da zajednički rešimo ovaj problem. Na naš zahtev i molbu da sajam ipak bude održan, a cena korigovana, niko u Gradskoj kući nije imao sluha da nas primi i sa nama razgovara- rekao je Paunović, podsećajući da je Grad do sada bio pokrovitelj manifestacije kroz nematerijalnu podršku.

Paunović je prethodno saopštio da ovogodišnji zakup hale za trodnevni Sajam automobila iznosi 1.080.000 dinara, i to „u trenutku kada se svi borimo sa velikom pandemijom, kada se poslovanje svelo na minimum, a priliv novca je veoma mali“.

Prethodnih godina zakup iste hale za isti period iznosio je 480.000 dinara, što je za 115 odsto jeftinije.

– Nažalost, ovogodišnja cena nije prihvatljiva, a neki predstavnici Grada to ne shvataju. Ona je veliki udar na organizatora, ali i na kompletnu auto industriju, koja bi ovog puta morala da izdvoji više novca da bi zakupila prostor i izložila automobile. Ona znači da bi morali da podignemo cene zakupa prostora prema distributerima, što u vreme korone i njihovog slabog poslovanja, zaista nije moguće. Očekivali smo manju posećenost i manju zaradu, ali ipak nismo hteli da prekinemo tradiciju i Grad ostavimo bez Sajma- rekao je tada Paunović.

Niški Sajam automobila je jedini sajam te vrste u južnom delu Srbije, a i jedina sajamska manifestacija u ovom regionu.

Za tri dana poseti ga u proseku oko 30.000 ljudi, koji imaju priliku da „pogledaju najnovija dostignuća iz sveta auto industrije i pazare po sniženim cenama“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari