Posle šest meseci i dalje nepoznato ko je upalio kuću predsedniku sindikata 1Foto: FoNet/Sindikat Sloga

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ saopštili su danas da se navršilo šest meseci od paljenja kuće predsedniku sindikata „Sloga“ zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije Dejanu Pavloviću a da počinilac i mogući nalogodavac još uvek nisu pronađeni.

„Nakon rokade ministarskih mesta ne očekujemo veliki pomak u istrazi, ali pozivamo profesionalni deo policije i pravosuđa da utvrde ko je 10. maja ove godine u ranim jutarnjim satima upalio kuću iz koje je Pavlović samo pukom srećom ostao nepovređen“, piše u saopštenju „Sloge“.

Sindikati podsećaju da su u policiji nakon požara rekli da će se intenzivno raditi na rasvetljavanju slučaja, međutim, umesto da se pronađu krivci, Pavlović je kao žrtva podvrgnut poligrafskom ispitivanju koje je, nažalost, pod aktuelnom vlašću pretvoreno u „sprdnju“, nakon čega se u sindikatu još više sumnja u podmetanje požara.

„Napominjemo da smo kao sindikat odmah izrazili ozbiljnu sumnju da je požar možda politički motivisan i podmetnut, jer je našem sindikalcu u tom periodu od strane nadređenih više puta sugerisano da ‘smanji sindikalne aktivnosti’, da ne istupa po društvenim mrežama, kritikuje ministra i ministarstvo u saopštenjima, zbog čega je protiv njega pokrenuta i disciplinska prijava“, saopštila je „Sloga“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari