Posledice snežnih padavina u Zlatiborskom okrugu: Sela bez struje i zavejana, železnički saobraćaj u prekidu... 1Foto: Privatna arhiva

Neprohodni putevi i nestanak struje u seoskim i višim područjima, zastoji u drumskom i prekidi u žlezničkom saobraćaju i drugi problemi, posledice su snežnih padavina u Zlatiborskom okrugu

Vlažan i težak sneg je izazvao velike probleme u saobraćaju, zbog čega su iz Puteva Užice angažovali dvadesetak vozila teške mehanizacije.

Putevi prvog reda su, kažu u tom preduzeću, prohodni, ali kolovozi su i dalje vlažni i klizavi pa se vozačima savetuje oprezna vožnja.

Na tim putnim pravcima je ukinuta zabrana kretanja za kamione.

Iz tog preduzeća navode da su počeli da čiste sneg sa puteva drugog i trećeg prioriteta.

Pod težinom vlažng snega padala su stabla na magistrali od Prjepolja do granice sa Crnom Gorom, a na deoncama preko Borove Glave na Zlatiboru prethodne noći bilo je dužih zastoja i vozila u dugim kolonama.

U prekidu je bio put od Kokinog Broda prema Pribojskoj banji i Priboju.

I dalje nije nije moguće stići do mnogih sela u višim predelima Prijepolja, Nove Varoši, Priboja, Bajine Bašte, Kosjerića.

Težak sneg je, tokom prethodne noći i rano jutros, oštetio električnu kontakt mrežu na barskoj pruzi, zbog čega je u prekidu železnički saobraćaj na pojedinim deonicama. Preduzeće Srbija voz je najavilo da će putnike prevoziti autobusima od Bijelog Polja do Požege.

Osim velikih problema u saobraćaju, sneg je izazvao i prekide u snabdevanju električnim energijom.

Zbog kvarova na mreži i dalekovoda koji su padali, usled težine snega, bez struje su najveći delovi Bajine Bašte i Prijepolja, veći deo sela u Novoj Varoši i Kosjeriću, a problema u snabdevaju strujom bilo je u Čajetini i delovima Zlatibora.

Putari od jutros pokušavaju da očiste prilaze dalekovodima, kako bi ekipama elektrodistribucije omogućili da otklonone kvarove.

I u Užicu je sinoć bilo problema u isporuci električne energije. Ulice  u centru grada su jutros očišćene od snega, ali probema i dalje ima u višim gradskim zonama i na seoskom području. Gradski štab za vanredne situacije je najavio da će danas zasedati.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari