Pošta Srbije predstavila prigodno izdanje poštanskih maraka Zvezdina porodica 1Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS

Pošta Srbije predstavila je danas prigodno izdanje poštanskih maraka pod nazivom „Zvezdina porodica“, posvećeno Fudbalskom klubu „Crvena zvezda“.

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević rekao je Pošta ovim filatelističkim izdanjem odaje priznanje sportskim uspesima „Crvene zvezde“ i najavio njihovu dalju saradnju.

„Prigodna poštanska marka nosi poruku o neizbrisivim i velikim uspesima ovog kluba koji zaslužuju da se pamte“, dodao je Đorđević.

On je podsetio da su poštanske marke čuvari sećanja i svedočenja za budućnost i da je siguran da će mnogi koji se smatraju delom brojne Zvezdine porodice u zemlji i inostranstvu, želeti da ih imaju za sebe i svoje naslednike.

Istakao je i da je Crvena zvezda zavredela da dobije svoju prigodnu marku jer je promovisala i promoviše državu i sport.

„Zvezda je bila prvak sveta i zaslužila da postane deo familije marki. Poštanske marke čuvari su sećanja i svedočenja za budućnost“, rekao je on.

Predsednik „Crvene zvezde“ Svetozar Mijailović je rekao da „Crvena zvezda“ i Pošta imaju odličnu saradnju o čemu svedoči ovo izdanje.

„Ponosni smo što je saradnja uspostavljena na obostrano zadovoljstvo, zato zajedno radimo na promovisanju maraka sa Zvezdinim motivima“, dodao je on.

Mijailović je naglasio da je ovo izdanje poštanskih maraka posebno značajno u godini kada se obeležava 30 godina od kada je Fudbalski klub „Crvena zvezda“ postao evropski i svetski prvak.

Filatelističko izdanje „Zvezdina porodica“ čine dve marke, pet vinjeta, koverat prvog dana i prigodni žig.

Na emisiji su motivi fudbalera na terenu, stadiona, navijačke atmosfere i osvojeni trofeji sa evropskog i svetskog šampionata iz 1991. godine.

Autor filatelističkog izdanja je kreator maraka i vrednosnica Pošte Srbije Jakša Vlahović.

Ovom prilikom, na svečanosti u šalter sali Glavne pošte u Takovskoj ulici u Beogradu, predstavljena je i mogućnost uplate za prijem u članstvo u Кlubu FК „Crvena zvezda“ na šalterima pošta širom Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari