Postavljen kamen temeljac za novi Vatrogasni dom u Kragujevcu 1Foto: Grad Kragujevac

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić položio je danas kamen temeljac za igradnju nove zgrade Uprave za vanredne situacije i Vatrogasno-spasilačke brigade u Kragujevcu.

Novi objekat gradiće se na prostoru ispred Šumadija sajma i planirano je da radovi budu završeni 2024. godine.

Prostiraće se na 2.700 kvadrata i raspolagaće sa 20 vatrogasnih vozila.

Ministar Gašić je tokom posete Kragujevcu istakao da će izgradnja nove zgrade doprineti znatno većoj efikasnosti i bržem reagovanju vatrogasaca u vanrednim događajima i pružanju pomoći građanima.

– Novi objekat će omogućiti da dve vatrogasno-spasilačke jedinice Kragujevac i Zastava konačno budu na jenom mestu i jedinstveno reaguju sa najsavremenijom opremom, što će dati značajan doprinos većoj bezbednosti svih građana Šumadijskog okruga, istakao je Gašić.

On je dodao da su vatrogasci u godinama iza nas bili snažan oslonac građanima i nesebično, često ne razmišljajući o sopstvenom životu, bili tu da ih spasu od poplava, zemljotresa, požara.

– Cilj nam je da vatrogascima i policajcima obezbedimo najbolje uslove rada, kako bi bili još efikasniji i bolji u svom radu i zaštiti građana Srbije. U narednom periodu akcenat će biti na popuni ljudstva modernizaciji opreme i vozila, kazao je Gašić.

On se zahvalio i gradu Kragujevcu što je prepoznao značaj izgradnje ovakvog objekta.

Inače, ministar Gašić je kamen temeljac položio praktično u tajnosti, budući da novinari nisu bili pozvani da prisustvuju ovom događaju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari