Postavljena nova ploča na mestu Topovskih šupa, apel državi da se logori obeleže

Ostavite komentar


  1. Када ће се истражити и обележити места комунистичких злочина по окончању Другог св. рата? Свака јавна зграда је имала собу у коју су комунистички примитивци, подивљали од идеолошког слепила и мржње, притварали и мучели невине грађане. Само је једно место масовног убиства до сада како-тако обележено – Лисичји поток.

    1. Kako bi to rado učinili takvi kao vi, da ima barem malo istine u izmišljotinama velikog neofašističkog bratstva čitave ex-Yugoslavije. Ima, istina, potkupljivih istoričara koji pričaju to što vi pričate, ali su ipak morali pod teretom istine i dokumenata da od „300000 pobijenih srpskih domaćina, intelektualaca i omladine (1991)“ „padnu“ na manje od 25000 kažnjenih zločinaca i saradnika okupatora tokom 1944/1945. Komšije Hrvati su radikalniji. Tamo su „komunistički zlikovci pobili samo tokom maja i juna 1945. godine 500000 Hrvata. Najpoštenje su se do sada držali Bošnjaci, ali su ih srpski istoričari toliko iritirali da sad i oni hvale streljane kolaboracioniste i zločince. Sve u svemu „Nezalečeni“ čak i najtvrđi poput Cvetkovića, Dimitrijevića i Nikolića posustaju, manite se i vi ovakvog lupetanja.

      1. Poštovana Milka
        Moj deka je jedan od preživelih.Njegovo kazivanje sam u osnovnoj napisala na temu sastava -moj baka ili deka za vreme NOB-a-Dobila jedinicu ,tadašnje suze deka mi je obrisao.A sećanje na opisivanje nije mogao!!
        Žuta kuća prekoputa spomen parka u Jajincima je postojala!!
        Gde su mnogi naši od naših izgubili živote po oslobođenju 44/45.
        LUPETANJE je nažalost ISTINA da ni jedno mesto nije obeleženo od komunitičkog zločina u Beogradu a bilo ih je sigurno i širom tadašnje(OSLOBOĐENE)Jugoslavije.
        Sa Poštovanjem Snežana

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. i 26. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.