Postkomunistički grehovi hrišćanskih crkava

Ostavite komentar


  1. Da, … ali sta je alternativa?! Post-komunisticki i post-hriscanski liberalni kapitalizam u kombinaciji sa ekstremnim individualizmom i identitetskom ideologijom, kao zamenom za ovozemaljskog Vodju ili Boga?! Da li je: imam smarphone sa svim potrebnim aplikacijama koje mi zamenjuju Svece i partijsku demagogiju resenje koje ce nas spasiti?!

    1. E moj Miodraze, nista nas nece spasiti. Nece nas spasiti nikakva vera niti politicko-ekonomski sistem. Nije u pitanju nikakvo spasenje, zivot ce uvek biti borba, u pitanju je kako da svet nacinimo boljim za sve njegove stanovnike. Obrazovanje i empatija prema zivom, razumevanje sveta i tolerancija su vodenice na koje treba vodu da navodimo.

  2. Sve Crkve u Svetu su pomesale samo neke delove Svetog pisma i Rimsku politiku, gde se organizacija drzava poistovecuje sa finkcionisanjem pcela. Tako su vladari zamena za Boga kod ljudi koji ne citaju Sveto pismo. U Novom zavetu lepo pise da je jedini posrednik izmedju Boga i coveka Hristos. Danasnjem coveku je za veru u Boga dovoljan kvalitetan prevod Svetog pisma koje treba cesto citati i prepoznavati dogadjaje.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.