Da li je novinarska nepromišljenost ili političko nadmetanje izazvalo varnice između sadašnjeg predsednika opštine Lazara Rvovića, predsednika SNS i bivšeg Milenka Milićevića, lidera lokalne DS, pitanje je na koje za sada nema odgovora. Za novi politički sukob u Priboju „kriva“ je konferencija za novinare DS, kojoj su prisustvovali novinari lokalnih i beogradskih medija. Sledeći novinarsku etiku svako je izveštavao kako je znao i umeo.

Za pojedine poslenike pisane reči spoticanje je nastalo kod Milićevićeve izjave o funkcijama predsednika opštine i predsednika Skupštine opštine i koja bi trebalo da bude volonterska. Pojedini beogradski mediji su objavili da je to funkcija predsednika opštine. Kako su preneli sadašnji predsednik opštine ima platu 96 hiljada dinara, četiri pomoćnika, a za plate opštinskih funkcionera izdvaja se 50 miliona dinara.

Reagujući na ovakav tekst sadašnji predsednik Lazar Rvović na konferenciji za novinare, optužio je svog prethodnika demokratu Milenka Milićevića da je imao veću platu od njega, da je za vreme svog mandata zaposlio 22 radnika, da je tražio da mu se nakon odlaska sa mesta predsednika opštine isplaćuje plata predsednika šest meseci i pozvao lidera lokalnih demokrata da sve to javno objasni. On je dodao da je sadašnja koaliciona vlast u Priboju, koju čine SNS, DSS, NS, SDA, SPS i Grupa građana jaka i stabilna i da sigurno ne postoji mogućnost prekomponovanja vlasti kako bi to želela DS.

Saopštenjem za medije i nastupom na lokalnoj TV, bivši predsednik Milenko Milićević je rekao da je na konferenciji za novinare DS rečeno da se demokrate zalažu da funkcija predsednika SO bude volonterska, da nije bilo reči o platama funkcionera u lokalnoj samoupravi i da platu predsednika opštine nije ni pominjao. Takođe prvi čovek pribojskih demokrata i bivši predsednik opštine je javno odgovorio da je tačno da je nakon svog odlaska sa mesta predsednika opštine tražio da mu se u skladu sa zakonom isplaćuje šest meseci plata predsednika opštine, ali umanjena za iznos plate koju prima na sadašnjem radnom mestu, da je dobio Rešenje o isplati nadoknade od sadašnjeg predsednika, „ali da se to nije sviđalo zameniku predsednika, pa je nakon desetak dana Rešenje koje mi je izdato poništeno“. Milićević tvrdi da on nije zaposlio 22 radnika, već da su pojedini radnici koji su bili dobili otkaz jer su izvesno vreme odsustvovali sa posla za vreme bombardovanja, vraćeni na posao.

Sandžak Danas korektno

Milinko Milićević je javno rekao da je u redu što je sadašnji predsednik opštine Lazar Rvović reagovao na ono što je napisano u novinama, a da li je to tačno drugo je pitanje. Prema Milićevićevim rečima, od beogradskih novina samo je naš dodatak korektno preneo konferenciju za novinare DS u Priboju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari