Potop u Koceljevi: Kiša i dalje pada, potopljena dvorišta, voda napravila kratere u asfaltu (FOTO) 1Foto: Nova.rs/ Screenshot Facebook

Jaka kiša koja je počela da pada juče oko tri sata popodne, napravila je opšti haos u pojedinim delovima Srbije. Novi Sad, Fruška Gora, zatim Koceljeva, Ruma, ali i nekoliko užičkih sela, potpuno su pod vodom nakon što su se izlile lokalne reke. Tako su u mačvanskoj varošici Koceljeva, sudeći prema fotografijama i snimcima koje su nam slali meštani, zabeleženi apokaliptični prizori. Što je najgore, kiša još uvek pada, javlja Nova.rs.

U jednom domaćinstvu u Koceljevi, jaka i nabujala Tamnava odnela je betonsku ćupriju na ulazu u dvorište i stvorila ogroman krater, tako da je onemogućen ulazak u dvorište ovog Koceljevca.

Slična situacija je i u samom centru. Podivljala Tamnava razbila je tek asfaltirani put. Meštani za Nova.rs kažu da je juče padala toliko jaka kiša, da su mnogi pretpostavili da će doći do izlivanja reke.

„Jao, šta nas snađe. Jao, majko moja mila. Već smo jendom prošli kroz sve ovo 2014. godine i gledajte, isto se dešava. Zapravo, u Koceljevi čim padne jača kiša, Tamnava izlije i mi se danonoćno borimo sa vodom“, kaže nam meštanka.

Potop u Koceljevi: Kiša i dalje pada, potopljena dvorišta, voda napravila kratere u asfaltu (FOTO) 2
Foto: Nova.rs/Screenshot Facebook

Oko desetak kuća je potpuno pod vodom. Stariji sugrađani su evakuisani, kao i majke sa malom decom, dok se radno-sposobno stanovništvo međusobno pomaže kako voda ne bi prodrla u kuće.

Prilaz okolnim prodavnicama su potpuno onemogućeni, a kako nam kažu meštani, voda je ušla u pojedine lokale i magacine.

„Od noćas izbacujemo vodu iz magacina da nam ne upropasti džakove sa stočnom hranom. Ovo je strašno, šteta je već napravljena“.

Inače, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova evakuisali su jednu osobu u Koceljevi, kao i još dve osobe sa krova poplavljenog automobila u Partizanskoj ulici u Novom Sadu.

Potop u Koceljevi: Kiša i dalje pada, potopljena dvorišta, voda napravila kratere u asfaltu (FOTO) 3
Foto: Nova.rs / Screenshot Facebook

Opština Koceljeva nalazi se u severozapadnom delu centralne Srbije, u Mačvanskom okrugu. U toj opštini poljoprivredno zemljište čini 17.000 hektara.

Kada se reka Tamnava izlila 2012. godine, prema prvim procenama, bilo je poplavljeno između 1.500 i 2.000 hektara oranica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari