Potpisan sporazum o izgradnji dva vrtića u Novom Pazaru i Petrovcu na Mlavi 1Foto: Ministarstvo prosvete

Ministar prosvete Branko Ružić, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i predsednik opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedinić potpisali su danas sporazum o izgradnji dva nova vrtića, u Novom Pazaru i Petrovcu na Mlavi.

 

„Strateško opredeljenje i cilj Ministarstva prosvete je povećanje obuhvata dece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem. Zato Ministarstvo prosvete, uz podršku Svetske banke i Projekta inkluzivno predškolsko vaspitanje, ulaže u izgradnju i dogradnju vrtića, adaptaciju prostora, čime se obezbeđuje 11.000 novih mesta za mališane“, rekao je Ružič.

Za izgradnju ova dva vrtića Ministarstvo je obezbedilo oko 410 miliona dinara, a radovi počinju na proleće.

Planirani rok za završetak radova je godinu dana.

Novi vrtić u Novom Pazaru, prostiraće se na oko 1.900 metara kvadratnih i obezbediće se 270 novih mesta za decu koja će biti smeštena u 14 grupa, a u njega će biti uloženo oko 210 miliona dinara.

Izgradnjom novog objekta na teritoriji opštine Petrovac na Mlavi obezbediće se 200 mesta za decu koja će biti smeštena u 10 grupa, objekat će se prostirati na oko 1.360 metara kvadratnih, a za njega je izdvojeno oko 200 miliona dinara.

Ružić je rekao da je u planu i izgradnja novih objekata u Ćićevcu, Leskovcu, Čačku, Alibunaru, Kragujevcu, Aranđelovcu, Prijepolju i Aleksandrovcu.

On je naveo da su do sada završeni projekti u Doljevcu, Žitorađi, Sremskoj Mitrovici, Vladičinom Hanu i Loznici i obezbeđeno je 510 novih mesta, dok su u izgradnji novi objekti u Merošini, Prokuplju, Tutinu, Šidu i Smederevu, kao i dogradnja dva objekta u Kruševcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari