Potpisan ugovor kojim započinju aktivnosti na izgradnji i rekonstrukciji Kliničkog centra Kragujevac 1Foto: Ministarstvo zdravlja

 

U Palati Srbija potpisan je juče ugovor kojim će početi izrada projektne dokumentacije za izgradnju i rekonstrukciju Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac.

Ugovor su potpisali ministarka zdravlja Danica Grujičić i predstavnik privrednog društva AG Institut d.o.o. Novi Sad, Damjan Obućina.

Predmet ugovora je izrada tehničke dokumentacije za potrebe izgradnje, dogradnje i rekonstrukcije Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac kojom će biti obuhvaćeno oko 22.000 metara kvadratnih površine izgradnje novih objekata i oko 14.000 kvadrata površine dogradnje i rekonstrukcije postojećih objekata.

Ministarka Danica Grujičić je istakla da je ovo veliki korak za građane cele Šumadije, jer će novi i rekonstruisani kapaciteti UKC Kragujevac značajno unaprediti nivo zdravstvene usluge.

– Stara zgrada će biti rekonstruisana i prilagođena savremenim standardima lečenja. Izgradnjom nove zgrade biće obezbeđen dodatni prostor koji nedostaje Kliničkom centru. Nadamo se da će čitav projekat biti završen u što kraćem roku, što će značajno unaprediti i uslove rada lekara i uslove lečenja pacijenata, istakla je ministarka Grujičić.

Svečanom potpisivanju ugovora prisustvovali su i načelnica Šumadijskog okruga Biljana Ilić Stošić, kao i prof.dr Slobodana Milisavljevića, v.d. direktora UKC Kragujevac, koji je „ovaj dan nazvao istorijskim”.

– Potpisivanjem ugovora ušlo se u realizaciju ovog značajnog projekta. Sa oko 3.000 zaposlenih, UKC Kragujevac pruža zdravstvenu uslugu za oko dva miliona ljudi, tako da imamo problema i sa prostorom i sa kadrovima, ali angažovanjem Ministarstva zdravlja i ministarke Grujičić dobili smo svu podršku, a današnje potpisivanje ugovora prvi je korak ka dobijanju adekvatnih prostornih uslova za rad UKC Kragujevac, naglasio je Milisavljević.

Predmet izgradnje u prvoj fazi je Centralna zgrada Kliničkog centra, rekonstrukcija i dogradnja Urgentnog centra, uređenje spoljnih saobraćajnica, zelenila i izgradnja nadzemne garaže.

Izgradnja bi trebalo da počne u drugoj polovini sledeće godine, podsećaju iz Ministarstva zdravlja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari