Potpisan ugovor o prečišćavanju vode za piće u Zrenjaninu: Prve čaše građani će da napune za dve godine 1foto Vlada Republike Srbije

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, direktor kompanije “Metito” Rami Gandur i v.d. direktora JKP “Vodovod i kanalizacija” Zrenjanin Predrag Bodiroga potpisali su danas u Vladi Srbije Ugovor o realizaciji projekta prečišćavanja vode za piće.

„Svečanom potpisivanju prisustvovali su predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji Mubarak Al Daheri, čime je iza projekta u Zrenjaninu stala Vlada Srbije, koja će uložiti i dodatna sredstva u unapređenje čitavog sistema vodosnabdevanja našeg grada“, objavljeno je na sajtu grada Zrenjanina.

Fabrika bi trebalo da proizvede pijaću vodu za građane u prvom kvartalu 2024. godine.

Kako je saopšteno, voda bi najpre bila obezbeđena za prvi prsten oko gradskog jezgra, odnosno za 95 000 građana.

Privatni partner bi, pored 3,5 miliona evra koliko je koštala kupovina postrojenja, trebalo da uloži još 18 miliona evra.

Na gradu je da sanira vodovodnu mrežu za šta je kroz Kancelariju za upravljanje javnim ulaganjima od Vlade Srbije dobio 510 miliona dinara.

Privatni partner, odnosno kompanija “Metito”, dobija na upravljanje fabriku na 25 godina, a lokacija i vodoizvorište ostaju imovina Grada Zrenjanina, kao i sama fabrika koja se, nakon isteka koncesije, vraća na upravljanje gradu, saopšteno je danas nakon potpisivanja ugovora.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari