Potpisani ugovori o dodeli subvencija za samozapošljavanje 1Foto: Dušan Pešić

Gradonačelnik Slobodan Milenković potpisao je ugovore sa preduzetnicima o dodeli subvencija za samozapošljavanje u iznosu od po 300.000 dinara. Ugovor za podsticajna sredstva za započinjanje svog posla potpisalo je 21 lice, a za ove namene iz budžeta Grada izdvojeno je 6,3 miliona dinara.

Gradonačelnik Milenković je rekao da je cilj pospešiti razvoj mikro, malih i srednjih preduzeća koji su nosioci razvoja lokalne samouprave.

„Cilj nam je da nezaposlena lica koja zvanično nisu evidentirana u sistemu uvedemo iz ‘sive zone’ u legalne tokove. Ove godine 21 lice je ispunilo osnovne uslove za dobijanje subvencija. Grad sprovodi još tri mere aktivne politike zapošljavanja, to su javni radovi, stručna praksa i obuka na zahtev poslodavca. Ukupna sredstva iz budžeta grada, za realizaciju pomenutih mera u dvogodišnjem programskom periodu, za ovu i sledeću godinu, iznose 58 miliona dinara“, rekao je gradonačelnik.

On je čestitao potpisnicima, ističući da se mera samozapošljavanja pokazala ispravnom i dodao da se nada da će preduzetništvo da zaživi, da će ljudi da se ohrabre da prošire svoje poslovanje.

U ime potpisnika ugovora, gradonačelniku se zahvalila Sunčica Milić, koja je pre mesec dana otvorila pogon za proizvodnju i izradu obuće, uposlivši pritom 30 radnika kompanije Geoks.

Potpisani ugovori o dodeli subvencija za samozapošljavanje 2
Foto: Dušan Pešić

Svečanom potpisivanju ugovora prisustvovao je i gradski većnik Nebojša Zupančić.

Jedan od potpisnika ugovora o dodeli subvencija je i Katarina Stamenković, koja je se zahvalila rukovodstvu grada Vranja, „bez čije se podrške ovaj program ne bi ostvario“.

„Što se finansija tiče, mnogo mi znači zato što ću tim novcem kupiti aparate za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, tako da će sugrađani moći da koriste sve moje usluge. Tek pokrećem posao, ali sam završila Visoku školu za fizioterapeuta, takođe sam i stažirala u Zdravstvenom centru“, rekla je Stamenković.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari