Potpredsednik Indije položio venac na Spomenik neznanom junaku 1Foto: MOD

Potpredsednik Indije Venkaja Naidu položio je danas venac na Spomenik neznanom junaku na Avali u pratnji ministra odbrane Aleksandra Vulina i načelnika Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove (J-2) Generalštaba Vojske Srbije general-majora Ilije Todorova.

Uz najviše vojne počasti, intoniranja himni Indije i Srbije i počasnog stroja Garde Vojske Srbije, potpredsednik Indije upisao je u spomen-knjigu „Oni koji danas žive pamte one koji su dali svoje živote na bojnom polju za mir i sreću budućih generacija. Vojnici koji su podneli najvišu žrtvu zauvek će živeti u našim srcima. Zajedno s narodom Srbije klanjamo se neznanim junacima. Večna im slava i hvala!“.

Naidu predvodi državno-privrednu delegaciju te zemlje koja se nalazi u dvodnevnoj poseti Republici Srbiji. U toku jučerašnjeg dana razgovarao je s predsednikom Srbije i vrhovnim komandantom Vojske Aleksandrom Vučićem, a jedna od tema bila je i saradnja u oblasti odbrane. Poseta indijske delegacije ocenjena je kao jedna od najvažnijih u bilateralnim odnosima još od 1989. kada je u Beograd došao Radžif Gandi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari