Potvrđena optužnica protiv roditelja maloletnika koji je počinio masovno ubistvo u Ribnikaru 1foto FoNet Ana Paunković

Potvrđena je optužnica Višeg javnog tužilaštva u Beogradu protiv orivljenog V. K, oca maloletnog počinioca masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, ali i protiv drugih lica koja su obuhvaćena ovim aktom, među kojima je i majka maloletnika.

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu je juče donelo rešenje kojim je potvrđena optužnica Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, a koja je podignuta protiv okrivljenog V.K. i dr, zbog krivičnog dela Teško delo protiv opšte sigurnosti iz člana 288 stav 2 u vezi člana 278 stav 1 Krivičnog zakonika i dr, navedno je u saopštenju.

Naime, ovom optužnicom okrivljenom V.K. na teret je stavljeno izvršenje krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti iz člana 288 stav 2 u vezi člana 278 stav 1 Krivičnog zakonika, okrivljenoj M.K. na teret je stavljeno izvršenje krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348 stav 1 Krivičnog zakonika, dok je okrivljenima R.I. i N.M. na teret stavljeno izvršenje po jednog krivičnog dela davanje lažnog iskaza iz člana 335 stav 3 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika.

Podsećamo, pet meseci posle nezapamćene tragedije u Beogradu, Tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv roditelja maloletnog učenika osumnjičenog da je ubio devet školskih drugova i čuvara škole u centru srpske prestonice, a terete se i još dvojica odgovornih iz Streljačkog kluba Partizan.

Tužilaštvo traži kaznu od 12 godina zatvora za oca dečaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, prema istrazi, ubio devetoro đaka i čuvara škole, saopštili su 10. oktobra predstavnici tužilaštva.

Dečak je tada ranio još pet školskih drugova, kao i nastavnicu istorije.

Tužioci traže i 2,5 godine zatvora za majku dečaka, a kažu da je njen DNK pronađen na jednoj od čaura.

Optužnica, na 276 stranica, podignuta je i protiv predsednika Streljačkog kluba Partizan R. I. i instruktora u ovom klubu N. M.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari