Potvrđena optužnica za Jovanjicu 2 1Foto: MUP

Optužnica“Jovanjica 2″, koja pripadnike državnih bezbednosnih službi tereti da su štitili optuženog Predraga Koluviju, potvrdjena je u Apelacionom sudu u Beogradu, što je preduslov za početak suđenja, preneo je danas portal N1.

Kako je za taj portal potvrđeno u Apelacionom sudu, optužnicom se terete pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Bezbednosno-informativne agencije (BIA) i Vojnoobaveštajne agencije (VOA) da su bili tzv. prsten zaštite Predraga Koluvije, koji se prvom optužnicom za Jovanjicu tereti da je organizator kriminalne grupe koja je uzgajala marihuanu.

Optužnicom za Jovanjicu 2 tereti se i Koluvijin vozač Miloš Tofilović, koju je ubrzo po izlasku iz pritvora, u kom je bio zbog uzgajanja marihuane, uhapšen u akciji Agencije za suzbijanje narkotika (DEA), bugarske i srpske policije zbog medjunarodne trgovine heroinom.

Optužnica za Jovanjicu 2 je iz Višeg suda, Apelacionom sudu dostavljena 2. marta, iako je Viši sud u Beogradu potvrdio još 20. januara ove godine, nakon što ju je Tužilaštvo za organizovani kriminal 17. novembra 2020. poslalo vanpretresnom veću na ocenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari