Povećana kazna za muškarca koji je usmrtio devojčicu u Novom Pazaru 1foto: Stefana Savić

Apelacioni sud u Kragujevcu preinačio je kaznu novopazarskog Višeg suda i Belmina H. iz ovog grada, osudio na tri godine maloletničkog zatvora, zato što je svojim automobilom usmrtio Melisu Zećović.

Viši sud u Novom Pazaru je početkom avgusta prošle godine Belmina H. proglasio ga krivim „zbog izvršenja teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja“ i osudio ga na dve godine maloletničkog zatvora.

Za ovo krivično delo predviđena je zatvorska kazna od dve do dvanaest godina zatvora.

Više tužilaštvo se žalilo na izrečenu kaznu i Apelacioni sud, odlučujući po toj žalbi, preinačio je kaznu na tri godine maloletničkog zatvora.

Okrivljenom je izrečena i mera bezbednosti, kojom mu je zabranjeno upravljanje motornim vozilom tri godine, bez uračunavanja vremena provedenog u zatvoru.

Apelacioni sud je kao neosnovanu odvio žalbu branilaca okrivljenog.

Saobraćajna nesreća se dogodila, početkom decembra 2022.godine, u novopazarskom naselju Mur.

Okrivljeni je u vreme izazivanja saobraćajne nesreće bio maloletan.

Automobilom „golf“, sa probnom vozačkom dozvolom, na pešačkom prelazu je udario devojčicu koja je od zadobijenih povreda preminula.

Osim Belmina H. za ovu saobraćajnu nesreću sudi se i S.Ć, iz Novog Pazara.

Njega je policija, tada, uhapsila jer je svojim kombi vozilom prešao preko tela devojčice i napustio lice mesta ne pruživši joj pomoć.

Postupak protiv S. Ć. vodi se pred novopazarskim Osnovnim sudom, pod optužbom da je izvršio krivično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći.

Zbog te saobraćajne nezgode, meštani naselja Mur su organizovali proteste i razgovarali su sa čelnicima grada i nadležnog ministarstva.

Zahtevali su da se saobraćajnica, na kojoj su saobraćajni udesi česti, zaštiti signalizacijom i usporivačima brzine,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari