Kad prosvetnim radnicima stiže povećanje plata i koliko je to u parama: Za deo zaposlenih u obrazovanju ima i loša vest

Ostavite komentar


  1. Pa neko od njih je bio ucitelj/profesor i tom malom i vucicu, i vulinu. Treba im oduzeti i taj minimalac

  2. Minimalna zarada od 1.1.2024. u republici srpskoj je 950 KM. (950:1,95584=485,72 Evra)

  3. Ime
    02. januar 2024. u 17.19
    Minimalna zarada od 1.1.2024. u republici srpskoj je 950 KM. (950:1,95584=485,72 Evra)
    Reče mu čovjek!
    Šta li na ovo ima da kaže “ ekonomski tigar“?
    A, zna se kakav je učinak privrede RS- ke!
    Od čega i kako da su te plate veće od “ ekonomskog tigra“???

  4. Dace vam dobri Bog zdravlja, pa vi politicari i vasa deca danzivite od minimalca i vasih prosecnih (laznih) plata!!!! Vece ljige nepostoje!!!!!

  5. Zaposleni u kulturi decenijama na ili malo iznad minimalca, ima li nade i za njih?

  6. Raspon koeficijenta profesor – fizički radnik ( tada se to zvalo ;obračunski radnik), pre deset godina u školama je bio 3:! ,a danas 1,85 : 1.Znate li vi, prosvetni radnici i sidikalci, koliko je 1,15 obračunskih radnika?I pristajete na to,a čeka vas još 4 godine patnje ,bola i tuge.

  7. Dali ovaj čovek išta drugo zna samo da uporedjuje zarade sad i pre 12 god. Sva njegova priča se svodi na to

  8. U nikad boljem vremenu odnos zarada u prosveti sa 1:2,9 pao na 1:1.75, penzije u odnosu na plate sa 75% pale na 45% verujem da je nekima nokad bolje ali to nisu oni koji rade i oni koji su zaradili vec neka nova SNS kasta.

  9. Interesantno je odakle cemo svi mi placati ova povecanja. Da li kroz povecanje cene struje? Da li kroz povecanje poreza i akciza? Odnekid ce morati da namire ovo nerezonsko i nerealno povecanje plata javnom sektoru. A to ce nazalost svi gradjani osetiti. Nema besplatnog rucka.

  10. Душан Кокот да научи математику из основне школе 17.32 x 5004.68 = 86680 динара. Додуше „Васпитачица – политичар“ није вероватно стигао до тог разреда?

  11. Знам како сам некада живео, а како сада. Сада сам финансијски много безбеднији и не требају ми „стручњаци“ да ми говоре о мом новчанику. Наравно да многи раде и за минималац, али времена су другачија, посла има, па ко жели више, као на западу, нека ради 2 посла. Инсистирање да сви будемо исти је бесмислено, нигде нису сви исти, па ни код нас, ни по рођењу, ни по богатству, ни по наслеђу, ни по способности и памети. Борите се, радите, дајте себи предност уместо кукњаве, јер то је суштина живота. Срећна свима Нова година.

  12. Samo neka nastave sa srozavanje i uništavanjem prosvete, pa za koju godinu moćiće i da zatvore škole, jer neće želeti niko da se toliko školuje i da radi u prosveti za bednu zaradu, a ogroman posao.

  13. U Crnoj Gori plate profesora na fakultetima su povećane 70% i sada su 2.400 evra…U Srbiji u visokom školstvu nema povećanja plata…uskoro nema razlike u plati između nastavnika u OŠ i univerzitetskog profesora…gde to još ima!? I da se ne tumači krivo, svima u prosveti treba povećati plate, ali razlika mora da se pravi!

Ostavite komentar


Društvo

Živković (SSP): Vlast ne reaguje na nasilje nad decom 9

Živković (SSP): Vlast ne reaguje na nasilje nad decom

Poslanica Stranke slobode i pravde (SSP) i predsednica Resornog odbora za socijalnu politiku te stranke Irena Živković izjavila je danas da vlast "ništa nije uradila, niti će uraditi" povodom nasilja nad decom i ocenila da se iz nadležnih institucija moraju izbaciti politički podobni i nestručni ljudi da bi se to promenilo.

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.