Povećano interesovanje građana Pirota za vakcinaciju 1Pirot Foto: Wikipedia/ MrPanyGoff

Poslednjih desetak dana povećava se interesovanje građana za vakcinaciju protiv korona virusa u Pirotu prvom i trećom dozom vakcine, rekla je za TV Pirot koordinatorka za vakcinaciju pirotskog Doma zdravlja doktorka Marina Manić.

„Samo 15. novembra dato je 360 doza vakcine različitih proizvođača, što se nije dogodilo mesecima unazad”, rekla je Manićeva.

Medicinske ekipe Doma zdravlja Pirot na vakcinalnom punktu na zatvorenom bazenu raspolažu sa vakcinama pet prizvođača: Sinofarm, Fajzer, Sputnjik V, AstraZeneka i od nedavno Moderna.

“Jedna od specifičnosti vakcina Moderna i AstraZeneka je što su desetodozne i neophodno je da se zainteresovani građani jave na vakcinalni punkt, kako bi dobili smernice i termin za vakcinaciju”, rekla je Manićeva, dodajući da za vakcinaciju nije potrebno dodatno prijavljivanje preko portala eUprava.

Vakcinalni punkt u Pirotu radi radnim danima od 8 do 16 i u dane vikenda od 8 do 13 sati.

“U poslednjih deset dana beleži se pad broja novopotvrđenih slučajeva obolevanja od korona virusa, što je rezultat novih mera i većeg procenta vakcinisanih”, rekla je Manićeva i izrazila nadu se da se da povratkom đaka u školske klupe neće doći do ponovnog povećanja broja obolelih

Prema njenim rečima, paralelno na vakcinalnom punktu broj 2 moguće je bez zakazivanja vakcinisati se i protiv sezonskog gripa. “Dostupne su dovoljne količine trovalentnih i četvorovalentnih vakcina”, rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari