Poverenica čestitala paraolimpijcima 1Foto: FoNet/Medija centar

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković čestitala je danas srpskim paraolimpijcima medalje osvojene na Evropskom prvenstvu za paraatletičare u Belinu.

„Ovo je još jedan podsetnik da uspesi najbolje uklanjaju barijere i predrasude kada su u pitanju građani i građanke sa invaliditetom. Oni nemaju posebne potrebe, već iste kao i svi drugi, samo su različiti načini na koji ih zadovoljavamo“, poručila je u čestitki poverenica za zaštitu ravnopravnosti.

Ona je ocenila da „nedostaci ne čine ljude nesposobnim, već ih njihove mogućnosti čine sposobnim“, i naglasila da su naši sportisti sa invaliditetom „to ponovo potvrdili“.

„Čestitam im od srca na novim rekordima koje su postigli i želim im još mnogo uspeha i medalja u daljim takmičenjima“, poručila je poverenica Janković.

Čestitke su upućene Milošu Zariću, Nebojši Đuriću i Željku Dimitrijeviću za osvojene zlatne medalje i Milošu Mitiću, Draženku Mitroviću, Dušku Sretenoviću, Nemanji Dimitrijeviću i Saški Skolov za osvojene bronzane medalje na Evropskom prvenstvu za paraatletičare u Belinu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari