Poverenica na skupu povodom 25 godina ECRI 1Foto: Poverenica za zaštitu ravnopravnosti

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković učestvovala je na konferenciji najviših predstavnika evropskih institucija za ravnopravnost „Na putu ka efikasnoj ravnopravnosti – novi odgovori na rasizam i netoleranciju“ koja je održana u Parizu povodom obeležavanja 25. godišnjice postojanja Evropske komisije protiv rasizma i netolerancije Saveta Evrope (ECRI).

Konferencija se održava u okviru obeležavanja 70 godina od osnivanja Saveta Evrope.

Iz kancelarije poverenice kažu da je konferencija, kojoj su prisustvola i brojni ministri država članica, imala za cilj da se oblikuje zajedničku strategiju kao i da se planiraju aktivnosti koje će odgovoriti na najveće evropske izazove u ovim oblastima.

Zaključeno je da će samo Intenzivna saradnja među državama doprineti ostvarenju cilja da svi stanovnici Evrope imaju jednaka prava

Poverenica Janković se, kako je rečeno, tokom konferencije u Parizu sastala sa komesarkom Saveta Evrope za ljudska prava Dunjom Mijatović sa kojom je razgovarala o stanju u oblasti ljudskih prava i zaštite od diskriminacije u Srbiji.

A takođe je, kako navode, razgovarala i sa predsedavajućim ECRI-ja Žan Pol Lehnersom, Marijom Merudom prvom potpredsednicom EKRI-ja,Snežanaom Samardžić Marković, direktorkom Direktorata za demokratiju kao i sa Klarensom Sidorfom iz UEFE zaduženim za borbu protiv rasizma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari