Poverenik: U primeni digitalne tehnologije obratiti pažnju na zaštitu podataka o ličnosti 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović izjavio je danas u Boru da kod obrade podataka digitalnim tehnologijama treba obratiti pažnju da lični podaci građana budu zaštićeni.

Kako je saopšteno iz kancelarije poverenika, Marinović je u obraćanju na manifestaciji Кaravan „Digitalna ekspedicija“ rekao da „poverenik sprovodi razne akcije sa posebnim fokusom na ranjive kategorije građana, u koje spadaju deca, ali i stariji građani“.

„Jedna od dobrih ideja do kojih smo došli zajedno u okviru programa ‘Nova pismenost’, koji sprovode USAID i Propulsion je brošura za naše najmlađe pod nazivom ‘Podaci o ličnosti su naše blago, kako ih možemo zaštititi’, koja je besplatna i dostupna u elektronskom formatu na sajtu poverenika“, rekao je Marinović.

Кaravan „Digitalna ekspedicija“ pokrenut je pre dve godine na inicijativu premijerke Srbije Ane Brnabić, a Bor kao svoju prvu stanicu u ovoj godini posetili su danas, zajedno sa premijerkom i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković i ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari