Povređena tri građevinca, sumnja se na kasetnu bombu 1Foto: Aleksandar Roknić (arhiva)

U niškom naselju „Stevan Sinđelić“, na gradilištu  na kojem se zidaju stanovi za „bezbednjake“, danas oko 15 časova u jakoj eksploziji povređena su tri radnika turske firme, koja je izvođač radova u tom kompleksu.

Sva trojica radnika hitno su prebačena u niški Klinički centar, a prema nezvaničnim informacijama nijedan povređeni radnik nije životno ugrožen i njihove povrede su uglavnom lakše.

Prema prvim i nezvaničnim informacijama iz Policijske uprave Niš, najverovatnije je eksplodirala kasetna bomba, zaostala iz NATO bombardovanja Srbije 1999. godine. Do eksplozije je došlo kada je jedan od radnika navodno krampom udario u „kasetašicu“ i na taj način je aktivirao.

Prvi jeftini stanovi  za pripadnike Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova i Bezbednosno-informativne agencije početkom ove godine počeli su da se grade u Vranju, Nišu i Kraljevu.

Prema najavama nadležnih, u niškom naselju „Stevan Sinđelić“ trebalo bi da bude izgrađeno 188 jeftinih stanova.

Gradilište je otvoreno 31. januara, a osam dana kasnije je premijerka Ana Brnabić je postavila kamen temeljac, ali gradnja nije počela jer, kako su saopštili iz Ministarstva saobraćaja, „teren mora da se proveri kako bi bio otlonjen rizik od eventuelno zaostalih kasetnih bombi“.

U drugoj fazi projekta u Nišu bi trebalo da bude izgrađeno još 2.200 stanova iznad Pantelejske kasarne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari