Povređene 32 osobe juče u Kosovskoj Mitrovici 1Kosovska Mitrovica Foto: EPA/Đorđe Savic

U akciji pripadnika specijalne jedinice Kosovske policije tokom privođenja Marka Đurića u ponedeljak povređene su 32 osobe – 17 je zbrinuto na oftamologiji, 13 na hirurgiji i dva na ortopediji, rečeno je u mitrovačkom KBC.

Kosovski ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Nenad Rikalo nalazi se na jedinici intenzivne nege mitrovičkog KBC, preneo je portal KoSSev.

„Na hirurškom odeljenju jedinice intenzivne nege zadržan je pacijent Nenad Rikalo zbog povrede desne strane grudnog koša, trbuha i slabinskog predela“, naveo je hirurg Saša Dimić i dodao da je van je životne opasnosti i da je njegovo stanje stabilno.

Što se tiče povreda ostalih pacijenata, radi se uglavnom o kontuzionim povredama, dok se kod 13 pacijenata, od kojih je osam teško povređeno, radi o „komocionom sindromu“, povrede slabinskog predela, posekotine potkolenice, dodao je.

Povrede su nanete „tupim predmetima, kundacima, dugim cevima, nogama, cokulama, suzavcem, otrovnim gasovima, nisu birana sredstva“, rekao je direktor KBC Milan Ivanović, navodeći da je „očigledna bila i spremnost na druge metode“.

Među povređenima su bili i zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Željko Jović, gradonačelnik Leposavića Zoran Todić i gradonačelnik Zubinog Potoka Stevan Vulović, naveo je Ivanović.

On je istakao da se „jedan broj pacijenata nije predstavio“.

„Ispoštovali smo njihovu volju, što ukazuje na stepen zastrašenosti Srba,“ ocenio je Ivanović. On je potom ocenio i da je Srbima na KiM potrebna „puna zaštita države Srbije“ i „puno ispunjenje Rezolucije 1244“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari