U eksploziji bombe u Bujanovcu, podmetnute ispod službenog vozila MUP nešto dalje od centra grada, sinoć oko 20.45, povređen je Bljerim Mustafa, rođen 1971. i njegova supruga Ljucije Mustafa, rođena 1978, kao i dve maloletne devojčice, slučajne prolaznice. Ovo je sinoć elektronskim medijima potvrdio ministar policije Ivica Dačić.

Kako javlja dopisnik Danasa sa juga Srbije, Mustafa je teže povređen. Eksplozija ispod automobila marke „pežo 205“ dogodila se nekoliko stotina metara od zgrade opštine, na početku Kosovske ulice. u kojoj žive Albanci. Veoma jaka detonacija čula se i u drugom delu Bujanovca.

Kasno sinoć gradom su patrolirale primetno pojačane snage Žandarmerije, a incident je podjednako uznemirio i albansko i srpsko stanovništvo. Predsednik opštine Šaip Kanberi rekao je za Danas da ne može da komentariše događaj pre nego što se detaljno informiše pošto je bio na putu. Srpski izvori incident smeštaju u kontekst moguće destabilizacije ovog regiona uz administrativnu granicu sa Kosovom. Albanski izvori tvrde da je povređeni policajac bio uzoran građanin da nije bio povezan sa kriminalnim grupama.

Povređeni policajac, koji je pripadnik multietničke policije, nedavno je premešten iz Bujanovca na preševski pogranični prelaz. Na porodicu rođenog brata Bljerima Mustafe, Besnika, nepoznate osobe pucale su 12. novembra 2001. i tada su teško povređeni četvorogodišnje dete i majka. Besnik je u to vreme bio polaznik kursa za multietničku policiju u kojoj je Bljerim već radio. Meštani Bujanovca tvrde da je Bljerim i do sad bio nekoliko puta meta napada i da je dobijao pretnje od nekih sunarodnika Albanaca kojima se nije dopadalo njegovo angažovanje u policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari