Požar izbio u blizini manastira Svetog Prohora Pčinjskog 1Foto: Dušan Pešić/Danas

Nije bilo povređenih i nije pričinjena nikakva materijalna šteta usled požara koji se dogodio za vikend, na seoskom groblju u blizini manastira Svetog Prohora Pčinjskog.

Kako je za Danas potvrdio iguman manastira, arhimandrit Metodije (Marković), brzom reakcijom vatrogasaca i ljudi iz manastira taj požar je ugašen.

„Vatrogasci su došli i reagovali na vreme. Zapravo se radi o seoskom groblju koje se nalazi pored manastira. Neko od srodnika pokojnika zapalio je sveće na tom groblju, a onda je verovatno vetar doprineo da dođe do požara. Nema nikakve štete, iako je moglo da je bude. Groblje se ne nalazi na manastirskoj zemlji“, rekao je Metodije.

Iz Kulturno-umetničkog društva „Srpski vez“ iz Kumanova, na svojoj Fejsbuk stranici, objavili su da je požar ugašen „brzom reakcijom i prisebnošću naših mladih članova, zajedno sa monasima i ljudima koji su se tu našli“.

„Uspeli smo da lokalizujemo požar koji je počeo da divlja pored zidina samog manastira, iskoristivši 22 protivpožarna aparata, a istovremeno smo napravili lanac kojim smo dopremali kofe sa vodom“, saopštili su iz KUD „Srpski vez“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari