MUP: Lokalizovan požar u Kruševcu, povređenih nema (VIDEO) 1Foto: Instagram/192/screenshot

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, lokalizovali su požar koji je izbio u kineskoj robnoj kući u centru Kruševca. Nema povređenih.

Preventivno su evakuisani građani iz okolnih objekata, a vatrogasno-spasilačke ekipe su pravovremenom reakcijom sprečile širenje požara u kojem nije bilo povređenih osoba, saopštio je MUP.

Veliki požar izbio je jutros u centru Kruševca. Gori bivša „Trajalova“ robna kuća, u kojoj je sada kineski tržni centar.

U intervenciji učestvuje devet vozila sa 33 vatrogasca-spasioca iz Kruševca, Trstenika i Ćićevca, kao i industrijske vatrogasne jedinice iz „Trajal korporacije“, preduzeća „Cooper tires“ i „Rubina“.

U toku je dogašivanje požara, navodi MUP.

Podsetimo, u robnoj kineskoj robnoj kući „Youmart“ u Vidovdanskoj ulici u centru Kruševcu, jutros oko 8 časova, kada su radnici došli na posao, izbio je požar.

Zgrada u kojoj je izbio požar je iz 1938. godine. To je nekadašnja zgrada Trgovačke omladine, sagrađena iz dva krila. U jednom je stambena zgrada, a u drugom Kulturni centar i dopisništvo RTS-a, Pozorište, banka i više prodajnih objekata.

Na licu mesta bilo je osam vatrogasnih ekipa i Hitna pomoć.

Na video snimku Instagram stranice 192.rs koji je objavila ova stranica vidi se gust, crn dim, koji guta kinesku robnu kuću u ovom gradu i koji je vidljiv iz velikog dela grada.

Uzrok požara za sada nije poznat.

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari