Lokalizovan požar u Užicu, gorelo 1.000 kvadratnih metara baraka nekadašnje fabrike nameštaja 1ilustracija Foto: Printskrin/Twitter/@nexta_tv

Tokom ranih jutarnjih sati izbio je veliki požar u barakama bivšeg pogona nameštaja u užičkom naselju Turica, a vatra je sada pod kontrolom.Kako je javila Nova.rs, na teren je odmah upućeno nekoliko vatrogasnih vozila, a nakon višesatne borbe sa vatrenom stihijom, požar velikih razmera lokalizivan.

Veliki plamen i gust dim prekrili su čitav taj deo grada, a uplašeni građani koji žive u blizini, izašli su iz svojih domova.

Meštani kažu da su ove hale napuštene pre skoro 10 godina, i da im nije jasno šta je moglo biti unutra da se tako zapali.

RTS je ranije javio da je požar u užičkom naselju Turica u barakama nekadašnje fabrike „Cveta Dabić“ izbio oko 6.30 sati i zahvatio je oko 1.000 kvadratnih metara baraka.

U gašenju požara je učestvovalo 20 vatrogasaca sa osam vatrogasnih vozila, a otežavajuća okolnost je da je u barakama dosta gorivog materijala jer je tu bio pogon za tapaciranje nameštaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari