Požarevac: Penzioneri protestvovali pred gradskom upravom 1Foto: Boom93/N.Stojićević

Neisporučen, a plaćen ugalj bio je razlog protesta udruženja penzionera iz Požarevca pred gradskom upravom. Nakon razgovora predstavnika penzionera sa gradonačelnikom, dobili su uveravanja da će uglja biti i za najstarije sugrađane, a da će u toku nedelje biti rešene formalnosti oko dopremanja uglja, javlja Bum 93.

Udruženja penzionera u ponedeljak su protestvovala ispred lokalne samouprave jer nisu dobili ugalj koji je većina njih isplatila.

Pojedini penzioneri su bili nezadovoljni trajanjem pregovora, a u jednom trenutku veća grupa okupljenih zahtevala je da uđe u gradsku kuću, ali do incidenata nije došlo.

Dobrivoje Obradović, predstavnik protestaje nakon razgovora sa gradonačelnikom, kazao da je ostvaren kontakt i sa rukovodstvom EPS-a.

„Potraživanja uglja za penzionere su mala, oko 12.500 tona, a problem je nastao jer je izostao tender EPS-a za udruženja koja su upisivala količine i prikupljala novac. Uglja će biti samo pod nekim drugim uslovima, već u toku nedelje. Biće sve potrebe penzionera zadovoljene, oni će biti zadovoljeni , a neće doći do nestabilnosti elektroenergetskog sistema“ naveo je Obradović, a preneo Bum 93.

Prema rečima jedne penzionerke sa kojom je Boom93 razgovarao, penzioneri su u problem jer je ugalj skoro isplaćen, nije dopremljen, a hladni dani su tu.

„Nadala sam se da će ipak nešto biti od uglja, tako da nisam nabavila drugi ogrev“, kazala je ona.

Prema informacijama koje je dobio Bum 93, dogovor je postignut I svi penzioneri će dobiti upisani ugalj u narednom periodu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari