Požarevac: Raspisan konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja 1Foto: Boom93/R.Momirović

Za sufinasiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Požarevca ove godine opredeljeno je 8,55 miliona dinara. Konkursom koji je raspisalo Gradsko veće propisani su uslovi za učešće, kriterijumi i potrebna dokumentacija.

Grad Požarevac, kako se to u objavljenom konkursu navodi, raspisuje radi sufinansiranja proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja koji doprinose istinitom, nepristrasnom, pravovremenom i potpunom informisanju svih građana Požarevca.

Kao i prošle godine, gradskim budžetom je za ove namene opredeljeno 8,55 miliona dinara i najmanji iznos koji se može odobriti po projektu je 200.000, a najveći 900.000 dinara, javlja Boom 93.

Učesnik konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za štampane medije, radio, internet medije i novinske agencije, koji su lokalnog značaja i doprinose ostvarivanju javnog interesa u javnom informisanju, može podneti zahtev za sufinansiranje najviše do 80 odsto opravdanih troškova projekta.

Ovaj procenat manje je kada je u pitanju sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za televiziju, i iznosi najviše do 50 odsto opravdanih troškova.

Prijave na konkurs podnose se u roku od 20 dana od dana objavljivanja u nedeljnom listu „Reč naroda“ i na veb prezentaciji Grada Požarevca.

Odluka o raspodeli sredstava donosi se najkasnije u roku od 90 dana od dana zaključenja konkursa.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari