Gradsko veće grada Požarevca objavilo je konačnu listu za dodelu stipendija studentima čije je prebivalište na teritoriji grada Požarevca za period od 1. oktobra 2014. godine do 30.6.2015. godine i septembar 2015. godine. Konačna lista je objavljena nakon što je petočlana komisija razmotrila pristigle prigovore na prethodno objavljenu listu kandidata.


Gradsko veće će je konkursom predvidelo dodelu 50 stipendija, prema godini studija i postignutom uspehu u toku studija, i to 45 stipendija za I stepen visokog obrazovanja i 5 stipendija II i III stepen visokog obrazovanja. Pojedinačni mesečni iznos stipendije je 10.000 dinara.

Pravo na dodelu stipendija, u skladu sa zakonom, imaju studenti visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, koji su redovno upisani u tekućoj školskoj godini na studije prvog, drugog ili trećeg stepena, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, koji imaju državljanstvo Republike Srbije, koji su prema nastavnom programu visokoškolske ustanove na kojoj studiraju postigli prosečnu ocenu najmanje 7,50 i koji imaju prebivalište na teritoriji grada Požarevca. Konačna lista za dodelu stipendija objavljena je i na sajtu lokalne samouprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari