Požarevljanka štrajkuje glađu ispred Skupštine, poslanici je ignorišu 1Foto: B.C.

Radica Dimitrijević nedelju dana štrajkuje glađu ispred Skupštine Srbije, tražeći da joj se vrati novac uložen u lokal u izgradnji, kojem je kasnije promenjena namena. Institucije izbegavaju odgovornost, a narodni poslanici se prave da je ne primećuju.

Radica je ispričala kako je njena porodica uložila novac, odnosno 35.000 evra u lokal, koji je bio u izgradnji, međutim, namena tog građevinskog objekta kasnije je promenjena.

„Isplatili smo novac za lokal u izgradnji, zatim su u februaru naredne godine oni promenili građevinsku dozvolu i pretvorili lokal u dve garaže“, rekla je Radica za Danas.rs.

Po njenim rečima, obraćala se Vladi Srbije, kao i Ministarstvu pravde.

„Sva dokumenta su nam u Vladi Srbije i u Ministarstvu pravde, kada sam ih tražila nazad rekli su mi da oni to ne vraćaju. Ja imam dokumenta koja su kod advokata, imam u skupštini Požarevca dokumenta, imam u sudu u Požarevcu, ali ništa se ne menja“, istakla je ona.

Radica štajkuje glađu od prošle nedelje, međutim, niko od poslanika nije prišao da pita zašto.

„Ni od koga nisam dobila odgovor, ovde sam od prošle nedelje i štrajkujem glađu, a niko od poslanika nije prišao da pita zašto štrajkujem“, kazala nam je Radica.

Ona je najavila da će, ukoliko je niko ne primi, večeras spaliti stranačku knjižicu SNS.

Radica nam je ispričala da se učlanila u Srpsku naprednu stranku, misleći da će tako rešiti svoj problem, međutim, to se nije dogodilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.