Jedna Požarevljanka konačno je dospela na filmsko platno legendarnog Holivuda – to je Alisa Mujkić, rođena 1978. godine u Tuzli, koja se sa samo godinu dana preselila u Požarevac koga smatra svojim zavičajnim gradom.

Ova Požarevljanka odigrala je značajnu ulogu u filmu „Seasons of war“ („Vreme rata“) holivudske rediteljke turskog porekla Sede Egridere. Film je urađen po scenariju Marka Harleja i američkog producenta Bobija Rota, a govori o mladom bračnom paru koji je u mešovitom braku, on je Bošnjak, a ona Srpkinja, i sebe definišu kao Jugoslovene.

Opsada Sarajeva počinje da utiče na njihove živote, njihov verski i nacionalni identitet dobija važnu ulogu u njihovom bračnom odnosu. Glavnu žensku ulogu igra beogradska glumica Sanja Popović, a mušku sarajevski glumac Adnan Novo. Alisa Mujkić igra Sanjinu sestru Jovanu. Gostujući glumac u filmu je Piter Veler. Film je sniman u Sarajevu, od juna do avgusta, na engleskom jeziku. Alisa napominje da ovaj film porede sa filmom Anđeline Žoli, ali da se u filmu ne označavaju negativci po nacionalnoj osnovi, te je zato, kaže, drugačiji.

Alisa je Požarevljanima poznata po tome što je 2000. godine pobedila na izboru Mis Braničevskog i Podunavskog regiona, a 2004. godine je predstavljala Srbiju na izboru za Mis turizma u Atini. Do sada je uradila brojne revije, spotove i reklame za mnoge poznate grčke brendove.

Ona je u intervjuu za bosanski Extra magazin, koji prenosimo, rekla da se proletos javila na kasting i dobila ulogu.

Da li je bilo teško dobiti ulogu?

– Da, bilo je teško, bila je velika konkurencija, ali je prevagnulo što imam dosta ranijeg iskustva. Presudno je bilo i znanje engleskog jezika. Moram da priznam, da mi se končno ostvario životni san – postala sam glumica. Moram dodati da je to američki san jer zahvaljujući Amerikanki moje snove pretvorila sam u javu. To je ljubavna drama između dvoje mladih u vihoru rata u BiH, ljubav između Srpkinje (Sanja Popović) i Bošnjaka (Adnan Novo). Ovakvih slučajeva i obratnih u BiH prije i za vrijeme rata bilo je sijaset. Mješovitih brakova je bilo dosta, neke bračne zajednice i ljubavi su opstale, a neke su se raspale.

Šta očekuješ od filma?

– Očekujem dosta, ovo je moj prvi pokušaj. Ako položim ispit, možda se otisnem u profesionalne filmske vode. To mi je želja, a vjerujem da imam talenat i za ovaj posao.

Da li imaš glumačkog iskustva?

– Da, bavila sam se kao srednjoškolka gumom u amaterskim pozorištima i kasnije sam za vrijeme studija imala dosta angažmana. Ali manekenstvo me je ranije više privlačilo. Sada se vraćam prvoj ljubavi.

Kada će brak?

– Već duže vrijeme sam u vezi sa jednim grčkim biznismenom (Kiriakos Gobras). Jedno vrijeme bila sam direktor njegovog predstavništva u Beogradu. Vremenom smo se zbližili i čim završim sa obavezama oko ovog filma pravimo plan o svadbi.

Izbor na Havajima

Kao pobednica takmičenja „Havaji tropi“, koje je održano u Beogradu, predstavljala je 2003. godine Jugoslaviju na prestižnom svetskom izboru na Havajima. Na tom izboru lepote, na kojem učestvuju najpoznatiji svetski top-modeli, manekenke i lepotica Alisa je bila pratilja i osvojilla titulu „mis fotogeničnosti“.

– Imala sam ponude da učestvujem na izboru za „Miss YU“ i „Miss Srbije“, ali sam odbila ponude jer znam da su na takvim takmičenjima česte nameštaljke. Nisam željelja, zbog neuspjeha, da naškodim svojoj manekenskoj karijeri – rekla je Alisa, koja posljednjih godina živi i radi u Grčkoj, učestvuje na modnim revijama i snima reklame za poznate brendove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari