Poziv davaocima da daju krv 1Foto: Danas/Aleksandar Roknić

Institut za transfuziju krvi Srbije pozvao je danas građane da i tokom naredne nedelje daju krv navodeći da se to može učiniti u toj ustanovi, koja se nalazi u Ulici Svetog Save 39 u Beogradu, radnim danima od 7 do 19 i subotom od 8 do 15 časova.

Brojne akcije organizovane su i na terenu, preneo je Beoinfo.

U utorak, 17. oktobra, transfuziološki autobus će se nalaziti ispred Doma zdravlja u Požeškoj na Čukarici od 9 do 14 časova, a akciji se pridružuje i Tehnička škola u Železniku istog dana od 10 do 13 časova.

U četvrtak, 19. oktobra, transfuziološki autobus će se nalaziti na parkingu ispred brodogradilišta na Savskom nasipu od 11 do 16 časova, a u istom vremenskom periodu na Starom gradu u „Kalemegdan biznis centru“.

U petak, 20. oktobra, građani će moći da daju krv u autobusu ispred „Džambo super vera“ u Novom Beogradu od 12 do 16 časova.

U subotu, 21. oktobra, autobus će se nalaziti od 11 do 15 časova ispred „Imo autlet centra“, a u nedelju, 22. oktobra, ispred Šoping centra „Ušće“ od 11.00 do 15.00 i ispred centra „BIG Rakovica“ od 11 do 16 časova.

„Davaoci krvi su spasioci života“, podsetili su iz Instituta za transfuziju krvi Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari