Poziv mladim dizajnerima za učešće u ovogodišnjem BAFE-u 1

Modna organizacija BAFE raspisala je regionalni poziv za mlade modne dizajnere. Konkurs je otvoren do 15. septembra i namenjen je autorima starosti od 18 do 35 godina iz zemalja okruženja.

Dizajneri iz BiH, Crne Gore, Hrvatske, Bugarske, Rumunije, Makedonije, Slovenije i Srbije pozvani su da svoj rad prikažu na beogradskoj manifestaciji “Balkan Art Fashion Event”, koja se ovog maja realizuje TRINAESTI put za redom, sa ciljem da stručnu i širu javnost upozna sa stvaralaštvom mladih autora i pruži im podršku u promovisanju svog rada.

Prijava bi trebalo da sadrži CV autora i skice modne kolekcije u JPG ili PDF formatu. Skice moraju biti iz kolekcije koja ce biti predstavljena na sledecem BAFE u. Aplikacije sa naznakom Za konkurs 2018svi zainteresovani kandidati mogu poslati na adresu:[email protected].

Organizatori su za kandidati koji se prijave od trenutka objavljivanja konkursa pa sve do 15. jula pripremili popust od 20 odsto na učešće na ovogodišnjem decembarskom Balkan Art Fashion Event– u.

BAFE je u dvanaest prethodnih izdanja okupio gotovo stotinu mladih stvaralaca i prikazao njihove kreacije i talenat u okviru više od sto pojedinačnih i grupnih revija. 

Balkan Art Fashion Event“ je modna manifestacija, koja se održava već šestu godinu za redom, a nastala je sa idejom da promoviše prvenstveno domaću, a zatim i regionalnu modnu scenu i pružšansu mladim, nedovoljno afirmisanim, dizajnerima da prikažu svoj talenat kako stručnoj, tako i širokoj publici.

Ovaj modni događaj, istuču organizatori, posebnu pažnju posvećuje pomaganju razvoja onih autora koji modu i devanje ne shvataju kao samo kao industriju, već i kao svojevrstan umetnički izraz, performans koji se odvija jednako na modnoj pisti i na ulici.

Trinaesti BAFE biće održan 7, 8 i 9 decembra tradicionalno u našem najpoznatijem istorijskom kulturnom centru SKC u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari