Poziv školama da se prijave za status resursnih centara 1Učionica Foto: EPA-EFE/MARCIN BIELECKI

Ministarstvo prosvete je raspisalo javni poziv za prijavljivanje ustanova obrazovanja i vaspitanja za sticanje statusa resurnog centra.

Resursne centre Ministarstvo uspostavlja uz podršku projekta „Unapređeni ravnopravni pristup i završavanje preduniverzitetskog obrazovanja za decu kojoj je potrebna dodatna obrazovna podrška“ koji se realizuje od juna 2021. godine iz sredstava Instrumenta pretpristupne pomoći Evropske unije (IPA 2020), u skladu sa ugovorom o doprinosu između delegacije Evropske unije i UNICEF-a.

Cilj uspostavljanja resursnog centra je unapređivanje kvaliteta inkluzivnog obrazovanja i povećanje dostupnosti dodatne podrške deci, učenicima, odraslima, porodici i zaposlenima u drugim obrazovnim ustanovama, ulaganjem u razvoj kapaciteta 4.000 nastavnika i stručnih saradnika i 1.000 drugih aktera u procesu inkluzivnog obrazovanja, nabavkom sredstava asistivne tehnologije i formiranjem resursnih centara koji će nastavnicima, deci i roditeljima pružiti podršku na lokalnom nivou za kreiranje uslova za kvalitetno obrazovanje u svakoj školi.

Na javni poziv mogu da se prijave sve ustanove koje ispunjavaju uslove propisane Pravilnikom o resursnom centru, u pogledu kvaliteta rada ustanove, opremljenosti, ljudskih resursa i saradnje sa drugim javnim ustanovama, jedinicama lokalne samouprave, nadležnim zdravstvenim ustanovama i ustanovama dečje i socijalne zaštite.

Više informacija se nalazi na sajtu Ministarstva prosvete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari