Poznate konačne adrese sudova i tužilaštava 1

Nakon više nedelja nagađanja poznate su konačne adrese beogradskih sudova i tužilaštava u naredne dve godine koliko će biti potrebno da se završe radovi na renoviranju Palate pravde.

Prema informacijama Ministarstva pravde, Više javno tužilaštvo će biti smešteno u maloj zgradi u Katanićevoj ulici. U velikoj zgradi bivšeg Vojno-tehničkog instituta biće smešteno krivično odeljenje Višeg suda u Beogradu, Drugo osnovno javno tužilaštvo i Drugi osnovni sud.

Prvo osnovno javno tužilaštvo i Prvi osnovni sud će poslove obavljati u zgradi SIV II u novobeogradskom Bulevaru Zorana Đinđića.

Krivično odeljenje Trećeg osnovnog suda i Treće osnovno javno tužilaštvo takođe ide na Novi Beograd, ali u Bulevar Mihajla Pupina, u bivšu zgradu Četvrtog opštinskog suda.

Razlog zbog kojeg se sudovi sele je to što na jesen počinju radovi na kompletnom renoviranju Palate pravde. Pristigle ponude za obavljanje ovog posla se otvaraju u ponedeljak. U međuvremenu su zatvorenici, pod nadzorom sudske straže, počeli sa iznošenjem nameštaja iz Palate pravde.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari