PR, komunikologija i kulturologija novi programi na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu 1Filozofski fakultet u Novom Sadu Foto: uns.ac.rs

Filozofski fakultet u Novom Sadu saopštio je danas da je akredtovao još tri studijska programa, osnovne i master akademske studije „Kulturologija“, i osnovne akademske studije „Komunikologija i odnosi sa javnošću“, a prva generacija studenata biće primljena u upisnom roku 2020. godine.

Kako se navodi, program studija Kulturologije koncipiran je imajući na umu značaj i vrednosti multinacionalne kulturne sredine Vojvodine, kao i sve izraženije potrebe za panevropskom interkulturnom saradnjom i evropskim integracijama.

Dodaje se da studenti koji završe četvrogodišnje studije Kulturologije stiču zvanje diplomirani kulturolog sa kojim mogu da rade u javnom, privatnom i nevladinom sektoru, u ustanovama kulture i turizma, na poslovima interkulturne medijacije, na domaćim, međunarodnim i prekograničnim projektima i kulturim događajima.

Program je koncipiran tako da studenti stiču zvanje diplomirani komunikolog a sa njime i znanja koja su im potrebna za rad u sferi strateškog komuniciranja, odnosa sa javnošću, marketinga, analize medijskih sadržaja.

Na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu izvodi se više od 50 studijskih programa, od čega 20 na osnovnim studijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari