Pramenković: Ramazanski bajram sastavni deo Bošnjačkog verskog identiteta 1Foto: N. Kočović

Povodom obeležavanja Ramazanskog bajrama sinoć je u sedištu Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) u Novom Pazaru održan tradicionalni prijem i otvorena izložba „Bosanski jezik i školstvo“, autora Jasmina Hodžića.

Predsednica BNV Misala Pramenković je otvarajući izložbu ocenila da „kao što je mesec Ramazan, a samim tim, i Ramazanski bajram, sastavni deo našeg verskog identiteta, a način na koji bajramujemo i na koji provodimo mesec Ramazan je sastavni deo naše lepe i ponosite tradicije isto tako je i bosanski jezik“.

– Naš maternji jezik je sastavni deo našeg nacionalnog identiteta ili, još preciznije rečeno, to je temelj našeg nacionalnog identiteta – naglasila je predsednica BNV.

Ona je rekla da je izložba „Bosanski jezik i školstvo“ organizovana u saradnji sa Institutom za jezike Univerziteta u Sarajevu.

– Hteli smo, da u periodu kada smo u kampanji za upis naše dece na nastavu na našem maternjem bosanskom jeziku, dodatno damo doprinos ovoj našoj bajramskoj radosti, kroz dokumentovanu, prvorazrednu arhivsku građu, koja tretira bosanski jezik i školstvo u poslednjih dvesta godina – istakla je Pramenković.

Bajramskom prijemu u BNV prisustvovali su predstavnici političkog i društvenog života iz sandžačkih gradova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari