Pravnik: Delovanje „Narodnih patrola“ u Subotici osnov za pokretanje postupka za zabranu organizacije

Tragom napada pripadnika tzv. Narodnih patrola na migrante u Subotici

Ostavite komentar


  1. Jasno je da je ovaj Milić u službi vlasti pa njegovo izlaganje i nema neku težinu. Milić ne poznaje suštinu stvari ili se samo pravi blesav po službenoj dužnosti. Milić bi morao da ima saznanja da u Srbiji postoji Ustav koji garantuje sigurnost građana Srbije. Takođe bi morao da zna da kada policija ne radi svoj posao odnosno kada ne štiti svoje građane od potencijalne opasnosti, svaki građanin ima pravo da zaštiti svoj život i život ljudi koji ga okružuju. Situacija sa migrantima nije od juče i poznato je da je policija davno dobila nalog da ni pod kojim uslovima nema ovlašćenja da legitimiše ili privodi ilegalne migrante ili na bilo koji način ostvari komunikaciju sa istima. Ilegalni mihranti su svesni te činjenice i obilato to koriste.
    Kako se iz ovoga vidi, jasno se može zaključiti da policija ne štiti svoje građane već isključivo ilegalne migrante. Kada migranti napadnu naše građane policija okreće glavu na drugu stranu, ali ako građanin u toj situaciji odluči da zaštiti sebe ili svoju porodicu po hitnom postupku se hapsi. To je slika Vučićeve Srbije. Bojim se da će zbog policije u nekom trenutku doći do eskalacije problema sa ilegalnim migrantima, a onda policija neće moći tu ništa.
    Inače, od mnogih policajaca sam dobio potvrdu da postoji naredba iz Beograda po kojoj policija nema ovlašćenja da postupa prema migrantima.

  2. Паралелне институције ником ништа добро нису донеле

  3. Predlazem tom“patrioti“miliću da pokupi te mudzahedine i vodi ih kući pa ih tamo mazi i pazi da se ne muče po vagonima

  4. Како вас није срамота???
    Били сте присутни сво време и снимили сте све што смо пронашли по жбуњу и осталим местима где су ови “туристи” бацали и сакривали хладно оружије!!!
    Нема више новинарске етике али срећа па нисте једини који су били на лицу места (следећи пут нећете).
    А господин адвокат нека се бави криминалцима а не поштеним народом!

  5. Koje je stranke član dotični advokat? I kako bi bilo njemu da ima decu i da za njih strahuje da setaju nocu zbog ovih divljaka.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.