Predložen pritvor osumnjičenom za saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula devojka na Petrovaradinu 1Foto: 021.rs

Osnovni javni tužilac Dejan Rakonić je predložilo određivanje pritvora za P.R. (21) koji je osumnjičen za saobraćajnu nesreću u Petrovaradinu u kojoj je poginula Nina Radjenović (21).

,,Imajući u vidu da je tužilaštvo tek naknadno, nakon podnošenja krivične prijave, došlo do saznanja da postoji više očevidaca predmetne saobraćajne nezgode koje je potrebno ispitati u svojstvu svedoka, te nakon tog saznanja smatramo da sada postoje razlozi za određivanje pritvora po ovom osnovu“, naveo je Rakonić u saopštenju za javnost.

Objasnio je da o određivanju pritvora odlučuje Osnovni sud u Novom Sadu, na obrazloženi predlog tog tužilaštva.

Osumnjičeni P.R. je danas saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu, a predlog za pritvor je podnet ,,zbog postojanja osobitih okolnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati postupak uticanjem na svedoke“.

Nina Rađenović je poginula u saobraćajnoj nesreći 6. juna u Petrovaradinu, kada je na nju automobilom naleteo osumnjičeni P.R.

Građani Petrovaradina organizovali su 30. jula protest i blokirali saobraćajnicu na mestu na kojem je devojka poginula, uz zahtev da osumnjičeni bude pritvoren.

Učesnici protesta ,,Pravda za Ninu“ prepoznali su tokom protesta zamenicu osnovnog javnog tužioca u Novom Sadu Svetlanu Benišek Suvajdžić, nakon čega su blokirali vozilo u kome se nalazila, ne dozvoljavajući joj da napusti parking, a zatim joj otvorili vrata vozila, izlepili ga plakatima, agresivno se ponašali, pretili joj i vređali je, te joj ograničili kretanje.

Taj incident su osudili trojica javnih tužilaca iz Novog Sada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.