Predrag Azdejković: Aleksandar Vučić i Gordana Čomić su me oterali iz aktivizma 1Foto: Fonet / Zoran Mrđa

Umorila me je i razočarala izjava predsednika Vučića da neće potpisati Zakon o istopolnim zajednicama, kaže za Danas Predrag Azdejković, poznati gej aktivista koji je posle 20 godina odlučio da napusti LGBT aktivizam.

Kako ističe, Vučićeva izjava “ne samo da je ugasila čitavu priču o zakonu, već je poslala signal svim ostalim državnim organima i institucijama da sa LGBT organizacijama više ne treba da se sarađuje”.

– Umorila me je Gordana Čomić koja nas je izigrala oko zakona i podrške višegodišnjim LGBT aktivnostima koje sprovodimo, a njeno ministarstvo nije imalo sluha da ih podrži – ukazuje Azdejković i naglašava da su ga Čomić i Vučić „oterali iz aktivizna“.

Dodaje da ga je umorilo i konstantno napadanje na društvenim mrežama da se “prodao vlastima za velike pare”.

– Zato sam, za razliku od drugih LGBT aktivista iz naše neslavne prošlosti koji su pobegli u inostranstvo i tražili azile, odlučio da se samo prebacim u drugi sektor i vratim svojim marketing korenima. LGBT aktivizam je snažna droga i nadam se da ću se vremenom skinuti s nje i da se neću vraćati. U LGBT aktivizmu sam tačno 20 godina i mislim da je bilo dosta i da je vreme za nove mlade ljude, pune energije – objašnjava Azdejković svoju odluku da se više ne bavi LGBT aktivizmom.

Međutim, kaže da će nastaviti rad na Merlinka festivalu i gej magazinu Optimist.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari