Video #MenjajBrojke snimljen u cilju izgradnje poverenja mladih u imunizaciju 1Foto: Promo

Omladinski program Beogradskog centra za ljudska prava predstavlja video #MenjajBrojke snimljen u cilju izgradnje poverenja mladih ljudi u imunizaciju u okviru aktulene kampanje #NaTebiJe.

Video prilagođen pre svega mlađoj publici, naglašava individualni doprinos i moć svakog pojedinca koji može da da u kontroli epidemije. Kroz video priču mlade devojke prikazuje se njeno ponašanje u svakodnevnim situacijama, sa glavnom porukom Svaki broj = Jedna ljudska priča.

U nedeljama u kojima Srbija beleži rekordan broj novozaraženih korona virusom bez naznaka da će se išta promeniti u pristupu i merama nadležnih u borbi protiv pandemije, neophodno je stalno ukazivati na značaj odgovornog ponašanja svakog pojedinca za sebe, svoje zdravlje i zdravlje svog okruženja i zajednice.

Prema informacijama iz medija do sada je vakcinisano oko 20 procenata mladih, dok je u Zavodu za zdravstvenu zaštitu studenata Beograd imunizovano blizu 13.000 studenata.

„Mladi su okruženi protivrečnim informacijama sa različitih strana i veliki je pritisak na njima“, kaže dr Mila Paunić, epidemiološkinja Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata Beograd.

„U trenutku kada imamo ogroman rast broja novozaraženih, više nego ikada je važno da mlade naoružamo znanjem i informacijama iz proverenih izvora, a sve ostalo je na njima, #NaTebi, svima nama kao društvu“, dodala je.

Zdravlje mladih je i centralna tema predstojećeg Međunarodnog Kongresa u organizaciji Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata Beograd, koji se održava 7. i 8. oktobra.

Kampanje „NaTebiJe“ stavlja mlade u fokus, daje im prostor da pitaju i izraze svoje nedoumice u vezi sa vakcinacijom i koronom, dok istovremeno nudi konkretne odgovore i stručne informacije.

U okviru kampanje do sada su objavljeni različiti sadržaji, namenjeni pre svega mlađoj publici: posteri (u prilogu), liflet sa najčešće postavljenim pitanjima mladih (link), kao i email adresa stručnog tima Studentske poliklinike [email protected] na koju mladi svakog trenutka mogu uputiti svoje nedoumice i pitanja.

Kampanju #NaTebiJe, uz podršku partnera, sprovodi Omladinski program Beogradskog centra za ljudska prava zajedno sa Populacionim fondom Ujedinjenih nacija u Srbiji i Zavodom za zdravstvenu zaštitu studenata Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari