Predsednica Društva sudija Srbije: Sud kontroliše policiju, ne obrnuto

Struka kritikovala izjavu ministra policije koji je za loše rezultate akcije hapšenja okrivio pravosuđe

Ostavite komentar


  1. Ministarka pravde bi trebala da ima uvid u krivicne istrage ako ministar policije nema prava.

  2. Kada bi policija ocenjivala rad suda onda bi se izgubila i potreba za sudom. Onda bi policija bila ta koja sudi

  3. Valjalo bi da neko kaže dr ministru Neši da je bolje ćutati nego lupetati gluposti i komentarisati ono o čemu nemaš blage veze.

  4. Ministar je dodao da je „taj koji može da pusti kriminalce sa ilegalnim oružjem da se šeta po Beogradu neodgovoran“. Ma nije taj sudija neodgovoran nego korumpiran. U svetu droge se vrte milioni evra. I sto policija tog neogovornog sudiju ne uhapsi?

    1. Sud sudi na osnovu dokaza koje policija skupi a tužilaštvo uobliči u optužnicu.Na žalost većina komentatora se „upeca“ na marketinške fazone političara.Međutim interesantno je da se hapšenje ovolikog broja sumnjivih poklapa sa posteom Putina,to me navodi na zaključak da su hapšenja bila uobičajena procedura prilikom tako važnih poseta,a neko se dosetio da to objavi na sva zvona i predstavi kao borbu protiv organizovanog kriminala.Na žalost izgleda da su mnogi naseli.

  5. Na žalost ovo je Srbija. Sudstvo izgubilo samostalnost, korumpirano, loše. Tužilaštvo nikad dovoljno razvijeno i samostalno, uglavnom u rukama politike. Policija potpuno u rukama političara, kriminalizovana (bilo bi dobro da je „samo“ korumpirana), neefikasna, rasturena. Sve tri grane zakona unižene i uništene, marginalizovane do nezamislivih granica (u odnosu kako bi trebalo da funkcionišu u pravnoj državi). Jednostavnije rečeno: kroz politiku i političare kriminalci (popularno rečeno, mafija) su preuzeli državu …

  6. Sa ovakvim tuzilastvom i sudijama Srbija nikad nece biti pravna drzava.Nepostoji mehanizam kontrole ovih organa ,njihovog rada i rezultata.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.