Predsednica Evropske asocijacije organizatora prajdova: Ana Brnabić obećala punu podršku Vlade Srbije za Evroprajd, očekujemo da će to obećanje ispoštovati 1Foto: EPA/ KOČA SULEJMANOVIĆ (Arhiva)

Reagujući na izjavu Aleksandra Vučića da je Evropajd otkazan, Kristin Garina, predsednica Evropske asocijacije organizatora prajdova, rekla je da predsednik Vučić ne može da otkaže tuđi događaj.

“Evroprajd nije otkazan i neće biti otkazan. Tokom procesa nadmetanja za Evroprajd 2022, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić obećala je punu podršku Vlade Srbije za Evroprajd u Beogradu i očekujemo da će to obećanje biti ispoštovano.

Iz EPOA su ranije istakli da ni domaćini Evroprajda 2022, Beograd Prajd, ni EPOA kao davalac licence neće otkazati Evroprajd u Beogradu.

“Pored nezakonitosti takve zabrane, mora se primetiti da oni koji se protive Evroprajdu u Beogradu koriste stare fraze, netačnosti i čiste laži da diskredituju ono što je, u stvari, slavljenje ljudskih prava i jednakosti. Kažu da smo protiv porodičnih vrednosti, kada smo svi iz porodice i mnogi od nas imaju svoje porodice. Kažu da smo zlostavljači dece, kada svi čvrsto stojimo protiv svakog zlostavljanja dece. Oni tvrde da su srpske vlasti uložile 40 miliona evra u Evroprajd, uprkos tome što je događaj koštao samo delić toga i nije dobio nikakva sredstva od vlade. Svaka njihova tvrdnja je laž, a pokušaj da se zabrani Evroprajd značilo bi da su vlasti nasele na njihove laži”, naveli su iz EPOA.

Naglasili su da Evroprajd u Beogradu neće biti otkazan i da će okupiti hiljade LGBTI+ osoba iz cele Evrope, Srbije i šireg zapadnog Balkana.

“To će doneti mnogo miliona dinara u lokalnu privredu i omogućiti Srbiji da pokaže da je na putu da bude progresivna, dobrodošla evropska nacija. Ono što srpske vlasti moraju da urade jeste da se čvrsto suprotstave ovim nasilnicima i zaštite događaj”, naglasili sui z EPOA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari